Ukraina – Open Heart

Ukraina«Jeg kan ikke glemme nøden jeg har sett.» Daglig leder for Stiftelsen Open Heart, Halvard Hasseløy, blir aldri den samme etter møtet med de utallige menneskelige tragediene i Øst-Europa. Derfor har stiftelsen, som er en av Norges største enmannsforetak i nødhjelp i snart 20 år drevet effektiv hjelp til de aller fattigste av de fattige i flere øst-europeiske land.

«Når jeg ser inn i forskremte barneøyne eller de tomme ansiktene til mødre som er i ferd med å resignere. Når jeg møter menn som forsøker å drukne elendigheten i vodka til de dukker under i slummen eller blir sperret inne i et eller annet skittent fangehull, må jeg bare gjøre noe.»

Logo_OpenHeartHalvard Hasseløy er en kjent og kjær person for Salem Åros. Han fungerte som fast forkynner på Salem i to år, før han for 20 år siden gikk 100% inn for sin tjeneste blant noen av europas fattigste. Det er derfor svært naturlig for oss å støtte hans arbeid med økonomiske midler, men like viktig med klær samlet inn i vårt nærmiljø. Du har kanskje sett den hvite containeren som står side om side med miljøstasjonen i Åros? Sett fra deg klær som du selv ikke lenger bruker, rene og hele, godt innpakket i søplesekker foran containeren, og vi kan love deg at klærne blir personlig levert til de som trenger det aller mest i et Ukraina som er sterkt prøvet. Vi har folk som daglig følger med og sørger for at sekkene raskest mulig blir satt inn i den tørre containeren, klar til avreise så snart den er full. Du kan lese mer om disse hjelpesendingene her.

OpenHeart_bilde_barnOpen Hearts hjelpearbeid i Ukraina består av matstasjoner der ca. 4000 fattige barn spiser hver dag, barnehjem for 250 barn fra 0-6 år, skole for vanskeligstilte barn fra 6-10 år, senter for misbrukte gatebarn i Kiev og suppebusser for gatebarn i Kiev. Det drives massedistribusjon av klær og mat til fattige barn og familier, og tre egne trailere kjører hver måned, fullastet med mat og klær, fra Norge til Ukraina. Ved flere anledninger har folk fra Røyken og Hurum vært med på disse turene. Som eneste nordmann har Halvar Hasseløy blitt slått til ridder av Ukraina som en anerkjennelse for hans humanitære arbeid – en tittel som normalt kun blir tildelt kongelige og statsoverhoder.

For mer informasjon om det fantastiske arbeidet Open Heart driver anbefaler vi deres egen hjemmeside www.openheart.no