Gudstjeneste – 2.påskedag

man
17
apr2017
Hurumveien 40

Gudstjeneste - 2.påskedag

Fra 18:00

Sted: Salem Åros

Hurumveien 40

Påskens budskap er uten tvil det aller viktigste i kristendommens budskap. Uten Jesu forsoningsverk ville veien til Gud vært umulig for oss å nå. Golgata_kors

I Johannesevangeliet kan vi lese at Jesus viser seg for Maria Magdalena ved graven, og ber henne gå tilbake til disiplene å fortelle at hun har sett ham - og at han har stått opp fra de døde.  I Lukasevangeliet fortelles det om de to disiplene som er på vandring til landsbyen Emmaus da de plutselig får følge av en fremmed mann. De forteller ham om alt som har skjedd de siste dagene. Om kvelden spiser den fremmede sammen med de to disiplene, og da han bryter brødet på samme måten som Jesus gjorde det skjærtorsdag, gjenkjenner de ham. Det er nemlig Jesus som har gått sammen med dem.

2. påskedag er altså en dag som minner oss om at Jesus virkelig har stått opp, ikke bare som en ånd, men som menneske. Bibeltekstene på 2. påskedag forteller oss på en svært konkret og jordnær måte at Jesus har stått opp, og at vi kan møte ham - og at han selv kommer for å møte mennesker.

I dag får vi besøk av Maria Torgussen, som til daglig er ungdomspastor i Filadelfia Drammen.

 

Noter hendelsen i din kalender

Gå tilbake for å se kommende hendelser

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss...