Nyhetsbrev fra Belgia

Nyhetsbrev fra Belgia - 17.juni 2019

Kalenderen viser allerede juni- den beste måneden av dem alle, for da kan man se frem mot en laaaang sommer med bading, grilling og uteliv! Før du går helt i sommermodus, er det imidlertid på sin plass å få med seg en fersk og frisk misjonsoppdatering fra Pettersens 🙂

Tyskland

Et av vårens høydepunkt var et besøk på gamle tomter i Bayern, hvor vi var med på gatekirke og åpning av en ny menighet som noen av våre "disipler" står i bresjen for i alpebyen Buchloe. Vi fikk bruke en uke sammen med lederskapet for å coache dem for de neste skrittene, samt å overvære åpningssøndagen i deres nye lokaler- det blir en spennende reise å følge Thomas og Carina med team videre!

Vekst

I løpet av april og mai måned har vi stiftet bekjentskap med en ny familie på 4, disse dukket først opp på påskefrokosten vi hadde i kirka vår. De bor egentlig i nabobyen, som er en av 11 byer i distriktet vi har en plan for på sikt (her så gründerne i oss umiddelbart et begynnende oppstartsteam..), men for nå er de en berikelse for vår lille tropp her i Eeklo!

Utover faste connectgrupper på henholdsvis tirsdager og onsdager har vi mye fokus på disippeltrening i mindre settinger, samt sosiale treff med alt som kan krype og gå. På Kristi himmelfartsdag kjørte vi picknick i parken, med lagkonkurranser, kubb og trivelig prat over kaffekoppen.

Vi fortsetter å investere i relasjoner med naboer og andre kontakter, og griller, trakter kanner med kaffe, baker skillingsboller og ber om ord i rette tid!

Et ambassadør- liv

Av sjefen for integrasjon og inter-religiøst samarbeid i Eeklo ble vi, som en del av "de geistlige" i byen, sammen med prester, proster og muslimske ledere, invitert til markering av starten på ramadan. Til bords hadde vi alle de ansvarlige fra rådhuset i Eeklo , og med oppriktig forundring og interesse spurte de oss ut om planer og motivasjon for arbeidet. Det ble plutselig veldig seriøst å være ambassadører for kongenes konge!

Spennende nytt!!!

Fortsatt er det mye som skal skje før vi tar helt sommerferie! I slutten av juni skal vi ha tidenes grillfest, hvor navnet på kirka vår skal avsløres og høstens planer avdukes. Vi jobber med forberedelser for oppstart av søndagsmøter til høsten. Vi tar virkelig noen steg i tro med å gjøre dette, både økonomisk og tjenestegave- messing er det et kvantesteg for vår lille gjeng, men vi tror det er det riktige. Vi har fått kloa i et KANONbra lokale, og jobber intenst med å bli en godkjent organisasjon under pinsebevegelsen, så vi bl.a kan åpne bankkonto og slik få litt sving på givergleden i menigheten.

Siste uka i juni skal Johnny lede et team med svenske ungdommer til Albania, det blir utrolig spennende- be gjerne for dette!

På jakt etter tro

Ypperstepresten Kaifas profeterte om Jesus at han skulle dø for folket "(...) for å samle til ett de Guds barn som er spredt omkring" (Joh. 11, 52).  Vi opplever at vårt mandat som menighetsplantere er å lete etter tro; vi sår såkorn av tro der den ennå ikke finnes og vi bekrefter den troen vi finner. Vi leder mennesker til tro, men vi samler også "Guds barn som er spredt omkring" uten et hjem, uten et fellesskap å modnes, vokse og tjene i og ut fra. - Evangeliet har fortsatt hast, også i vårt eget Europa!

Velsignet sommer til deg og dine!

 

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss...