Gatekirken – Lesebrev fra Lill og Ewen Walther

September 2007

Hallo kjære venner!
GateKirken har vært i Sveits. Sursee er en liten by med ca. 10 000 innbyggere. Modermenigheten i byen Zofingen har ca. 230 aktive medlemmer, 100 barn og 18 cellegrupper. Sursee ligger ca 30 km unna og her vil pinsemenigheten i Zofingen starte en ny hus-celle. Problemet er bare det, at menigheten ikke kjenner noen i byen. Dette er imidlertid eksepertområdet til GateKirken og Spionermisjonen. Å gå inn i byer - lukte på den åndelige atmosfæren og be Gud om og åpne dører. For å slå til med menighetsplanting.

Vi fikk kontakt med viktige mennesker som var nøkkelpersoner til å starte et nytt arbeid. Denne gangen fikk vi ikke be med noen til frelse, men Gud gjorde andre undere og vi fikk så ut Guds ord. Spesielt fikk vi god kontakt med en mengde unge mennesker. Byen er nesten 100 % katolsk. Bla besøkte vi den katolske presten og en annen katolsk prest som er leder for et større område av katolske kirker. Vi samtalte lenge med dem. Pastor Markus Burkhardt var veldig fornøyd med aksjonen. Selv om ikke massene kom til Gatekirken, ga Gud oss de rette mennesker.

Lill og Even Walther Grüner og team

30. august 2007

Sist uke var GateKirken i byen Kaufbeuren hvor mange mennesker ble frelst.Teamet vårt var sammensatt av 7 personer som alle kom fra forskjellige menigheter i Tyskland. GateKirken ble satt opp på en super plass midt i gågaten hvor tusener av mennesker hver dag ferdes. Vi ba med mange mennesker til frelse, helbredelse og oppmuntret mange til å ta imot Jesus som deres personlige frelser.

2 prester (katolsk og luthersk) kom innom og uttrykte sin store respekt for arbeidet vi gjør. Nonnene fra klosteret midt i byen, strålte av glede da de daglig kom innom for en prat. Søster Ursula, 96 år gammel, måtte ha hjelp av en annen nonne for å komme fram til oss. Hun strålte av glede! "Ursula, sa jeg. Enten møtes vi igjen i Kaufbeuren - eller i himmelen". "Pastor Grüner, sa hun, hold fast på dette. Ikke mist dette håpet. Jesus kommer snart tilbake". Igjen fikk vi være til velsignelse og hjelp for mange mennesker! Resultatene av alt arbeid som gjøres i Guds Rike, vil vi se - først nå vi er i himmelen.

Lill og Even Walther Grüner og team

22.-26. august 2007

GateKirken go to Kaufbeuren, Tyskland!
Fra Onsdag, 22. til Søndag 26. August er GateKirken igjen i den flotte alpebyen Kaufbeuren. Takk forat du ber for denne aksjonen og den nye menigheten der. I Kaufbeuren har vi maktet og bygge opp en "GågateMenighet" - det fordi vi så mange ganger har vært present i byen. Folk kjenner oss og de har tillit til det vi gjør. Vi har nær kontakt til både forretningsfolk, personer med forskjellige religiøs bakgrunner og mennsker av alle slag. De "tilhører" vår "GågateMenighet".

Vi regner igjen med at mennesker skal bli frelst og berørt av Herren.

Lill og Even Walther Grüner og team

Juli 2007

GateKirken var i Quedlinburg! En flott by i Øst Tyskland med mer enn 1300 Bindingsverkhus. Med omegn har Quedlinburg ca. 80 000 innbyggere, en liten baptist- og adventistmenighet og en katolsk og luthersk kirke. For bare noen måneder siden kom misjonærekteparet Helena og Rolf Westremann til byen for og plante menighet.

Tilsammen er de tre ektepar som går i bresjen for dette nyplantningsprojektet. Noen er allerede blitt frelst. Ekstreme politiske retninger kastet flere ganger stinkbomber inn i GateKirken, men de greide ikke å gjøre oss motløse. Til det var lyset sterkere enn mørket!

Det var sterkt for vårt team og oppleve atmosfæren i denne byen. Som alltid, ble GateKirken satt opp MIDT i sentrum hvor tusener av både "innfødte" og mennesker fra alle verdens land gikk forbi. Quedlinburg har status av Welt-Kultur-Erbe. Igjen fikk vi be med mange til frelse. Mennsker møtte Gud både til ånd,sjel og legeme. En eldre kvinne på nesten 90 år kom til GateKirken og ble frelst.
Da en i teamet ba med henne, fikk han det for seg at han skulle synge to gamle pinsesanger for henne. Han bøyde seg til kvinnen og sang sangene inn i øret hennes. Tårene trillet og hun sa: "I en slik atmosfære ønsker jeg og dø!"

En mann i begynnelsen av 40 åra har vært mormon siden 1989. Da han kom til GateKirken møtte han noe som var sterkere enn mormons bok og lære. Vi snakket med han flere timer og han kom på møtet på kvelden. "Dette her var noe annet enn det jeg til nå har opplevd", sa mannen. Vi ba med han og vi snakket lenge i sammen.

Igjen ble det utdelt mengder av litteratur, takk til dere som sender oss finanser til bøker, bibler og ander skrifter. En vellykket SpionerReise ligger bak oss. Det største av alt var at mennesker ble frelst og at den nye menigheten i byen blomstrer og gror.

Lill og Even Walther Grüner og team

Juni 2007

GateKirken var i Neuburg/Donau! En tyrkisk mann hadde flere ganger sett Jesus-Filmen og han måtte alltid gråte når han så filmen. Vi fikk be med han og lede han til Jesus og nå kommer han fast til Cellegruppen. En gutt på 12 år kom til GateKirken på fredag, på lørdag kom han tilbake for å bli frelst.

GateKirken som var satt opp midt i byens sentrum ble til en Oase for mange mennesker. Folk ble frelst, mange søkte forbønn for indre og ytre sykdommer.Gud møtte et stort antall mennesker. Tårene randt på torget i byen!

På vekkelsesmøte fredag kveld, kom det to pankere frem og "ville bli frelst". Jeg var akkurat ferdig med min preken om kvinnen som var grepet i hor og innbød til forbønn. Vi visste ikke at de kom frem bare for å lage bråk. Den ene viftet med ølflasken, mens den andre som jeg ba for, ble kraftig møtt av Guds Ånd. Tårene randt nedover hans kinn. Han kom frem for å håne, men Gud møtte 17 åringens hjerte radikalt.

Pressen hadde slått opp vårt besøk i Neuburg og interessen var stor!

Det er politimannen Alfred Wolf som leder arbeidet på stedet. Husgruppen han har, har nå ca. 30 personer som regelmessig kommer til husmøte. Så snart modermenigheten i Pfaffenhofen ved München gir grønt lys for menighetsplantning, er den nye menigheten i Neuburg et faktum. Det er en åpen dør for evangeliet i byen - her skal skarer høstes inn. Men Alfred trenger hjelp! Be om at Gud skal sende arbeidere til sin høst i Neuburg.

Lill og Even Walther Grüner og team

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss...